Babette is sinds september Assistent Manager bij Brouwerij Troost in de Pijp. Via Deats had zij razendsnel een match met de zaak. ‘Ik geloof dat ik ‘s avonds laat mijn profiel had aangemaakt, en vervolgens ‘s ochtends vroeg al gebeld werd.’ Wij gaan bij haar langs op werk om te zien hoe het proces verlopen is en of de match bevalt.
Babette had eerst een managersfunctie in een andere horecazaak, waar ze een te hoge werkdruk ervaarde. Binnen het bedrijf werden haar wensen niet gehoord: ze gaf aan dat zij na de lockdown, waarin zij amper had gewerkt, weer rustig wilde opstarten. ‘Ik stond meteen alweer zestig à zeventig uur per week op de vloer.’ Ze zat er niet op haar plek en ging op zoek naar iets anders.
Babette vond het sollicitatieproces erg moeizaam. ‘Veel zaken reageerden niet eens op mijn berichten. Of ze hadden gewoonweg geen werk.’
Toen kwam Babette via haar Instagram en Facebook op Deats terecht. ‘Ik zag de Deats advertenties overal. Die voelde mijn onvrede,’ zegt ze lachend. ‘Bovendien was een profiel aanmaken zó gebeurd. Dus ik ging overstag.’
Babette vond het fijn dat via Deats de benadering vanuit de werkgevers komt. Werknemers hoeven niet langer de reactie van de werkgever af te wachten. ‘Ik vind de Deats manier heel tof’ zegt ze. Ze meldde zich aan en kreeg snel reacties. ‘Het is echt het omgekeerde, mensen willen jóú. Ik voelde me gewaardeerd.’
Babette vulde haar wishlist in op Deats: ze wilde zowel uren op de vloer als kantoor. Ze wilde vrijheid voor nieuwe ideeën. ‘Bovendien vind ik het leuk om jonge mensen te trainen en wegwijs te maken in de horeca.’ Ze kon haar wensen kwijt in Deats, en werd gematcht aan Brouwerij Troost in de Pijp, die helemaal akkoord ging met haar wensen.
Bij Brouwerij Troost zit Babette helemaal op haar plek en voelt zich gehoord. ‘In tegenstelling tot mijn oude werkplek, werk ik hier daadwerkelijk de afgesproken uren.’
Ze is wel schappelijk: ‘Natuurlijk vragen ze ook wel eens of ik een dagje extra wil werken, of een paar uurtjes. Dat is geen probleem, zolang je de tekorten maar als team oppakt, in plaats van in je eentje. De werkgever moet jou ook wel tegemoet komen.’ En dat gebeurt dan ook bij Brouwerij Troost.
Wat Brouwerij Troost zo’n waardevolle werkgever maakt, is volgens Babette onder andere de werksfeer. ‘Door een hecht team te creëren, door ons blij te houden, door iets meer toe te staan.’ De momentjes na het sluiten van de zaak vindt ze ook heel belangrijk. ‘Zo leer je elkaar kennen en raak je op elkaar ingespeeld.’
De zelfbenoemde horecatijger loopt al sinds haar vijftiende mee in het vak. Op de vraag of zij altijd werkzaam wil blijven in de horeca, antwoordt ze lachend: ‘Mij krijg je er niet uit.’ Babette vindt de horeca een heel mooi vak. ‘Maar uiteindelijk wil ik wel meer naar de achtergrond verdwijnen. Niet meer veertig uur per week op de vloer, maar een rustige functie achter de schermen.’
Deats is het vacatureplatform voor de horeca, waar werkgevers solliciteren op werknemers, in plaats van andersom. Check de website om meer te weten te komen. Ben je een werkgever op zoek naar werknemers, meld je dan nu hier aan. Als werknemer kan je je hier aanmelden. Bekijk ook eens onze Kennisbank, waar het meest recente artikel ingaat op de oorzaken van het personeelsverloop in de horeca. Ook zijn we te vinden op Instagram.